Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2017
Foto: Mikal Schlosser
23 JUN

Roskilde Festival er et laboratorium for nye ideer

For ottende gang deltager 100 DTU-studerende i Roskilde Festival, som led i deres uddannelse. De kommer med projekter, som hver især kan være med til at gøre festivalen mere bæredygtig, renere eller sjovere.

2013
Foto Thomas Hjort Jensen
02 SEP

DTUavisen skal tættere på læserne

DTUavisen udkom 2. september i et nyt design med et mere varieret indhold og i et mere handy format. Samtidigt indeholder den nye avis et par nyskabelser, der giver DTU’s mange internationale medarbejdere og studerende mulighed for at læse med.

06 JUL

Bakterierne skal have kamp til stregen på Roskilde Festival

Det er ikke let at holde hænderne rene på Roskilde Festival og det giver bakterier af alle slags gode vækstbetingelser. Det viser et forsøg, som et hold DTU-studerende har gennemført med hjælp fra 250 festivalgæster. Den gode nyhed er, at festivalgæsterne viser stor interesse for at holde bakterierne i skak.

Foto: Tuala Hjarnø
06 JUL

Roskildes scener kan drives med strøm fra elbiler

Til næste år kan Odeon-scenen på Roskilde Festival drives af to elbiler. Det er visionen hos de tre DTU-studerende, som har bragt en elbil ud til festivalen.

Energi Energilagring Elforsyning Energiproduktion Energieffektivisering Energisystemer
Fotograf Tuala Hjarnø
05 JUL

Styr en robot ved hjælp af hjernebølger

At vinde et spil Pong på pc’en uden at røre tastaturet, virker som noget af en umulighed. Men tre tidligere DTU-studerende har udviklet en hjerneskanner, der gør det muligt at styre en robot, en musikskifter og et spil Pong alene ved hjælp af hjernens impulser.

Fotograf Tore Vind Jensen
04 JUL

Den bedste festivalopfindelse siden dåsemakrellen

Problemet med notorisk flade mobilbatterier blev løst på sidste års Roskilde Festival med mobilopladningstjenesten Volt, som er startet af kandidatstuderende fra Design og Innovation på DTU.

Michael Roland Pedersen og Simon Lautrup Ribergaard, diplomingeniørstuderende på DTU, med deres 3D printer bag Odeon scenen. Foto: Henrik Larsen
03 JUL

3D print skal løse de små problemer på Roskilde Festival

Et storskalaforsøg i DTU’s Front Lab på Roskilde Festival skal undersøge potentialet i 3D print på festivaler.

02 JUL

Bedre lyd og færre høreskader ved rockkoncerter

For mange festivalgængere er god lyd lig med fuld kraft frem på forstærkerne. Men høje lydtryk giver høreskader, og samtidigt kan en bedre akustik faktisk forbedre tilhørernes oplevelse af musikken. Hele fire af de DTU-studerendes projekter på Roskilde Festival 2013 handler om at gøre akustikken bedre og beskytte gæster og frivillige...

Lyd
01 JUL

DropBucket: Miljøvenlig pap-skraldespand til engangsbrug

Store festivaler kaster store mængder affald af sig, som skal samles ind hurtigt, effektivt og miljøvenligt. Det har givet en gruppe DTU-studerende ideen til DropBucket, en simpel engangs-skraldespand i pap, der bliver testet på årets Roskilde Festival.

Affaldshåndtering
01 JUL

DTU på Roskilde Festival

Over 100 studerende fra DTU skal i dagene 29. juni-7. juli løse en række ingeniørmæssige udfordringer på Roskilde Festival.

2012
Roskilde Festival
29 JUN

120 DTU-studerende skaber kreative løsninger på Roskilde Festival

God lyd, bæredygtig affaldshåndtering og sikker elforsyning. Det er bare nogle af de udfordringer, Roskilde Festival står overfor, når de hvert år tiltrækker 75.000 festivalgæster, 25.000 frivillige og  nogle af verdens bedste musikere. Igen i år stiller studerende fra Danmarks Tekniske sig til rådighed med kreative løsninger, der er...

Miljø og forurening